Jdi na obsah Jdi na menu
 


Série

4. 2. 2007

1. sezona

Sestrám Halliwellovým zemře babička a ony k velkému překvapení zjišťují, že mají čarodějnické schopnosti. Prue pohybuje předměty silou vůle, Piper umí zmrazit čas a Phoebe má občas předtuchy o budoucnosti. Dohromady tvoří téměř nepřemožitelnou Moc tří. Čarodějky se tedy začínají učit, jak používat dovednosti ke konání dobra. K tomu se dobře hodí Kniha stínů, kterou Phoebe našla na půdě domu. Kouzla ale přilákají pozornost démonů a jiných potvor a čarodějky zjišťují, že mají sice velkou sílu, ale nejsou v žádném případě nezranitelné. Pomáhat jim přichází jejich anděl strážný - atraktivní světlonoš Leo.

Obrazek

2. sezona

Kromě trápení s magií řeší tři čarodějky i osobní problémy, například Piper se nemůže rozhodnout mezi Danem a světlonošem Leem. Prue získává novou schopnost astrální projekce, která se jí bude v boji se zlem rozhodně hodit. Představí se totiž samotný Zdroj všeho zla a pán podsvětí, který je pro čarodějky víc než vyrovnaným soupeřem. Démonů neustále přibývá a mají stále zajímavější schopnosti - čarodějky najednou nevypadají tak nepřemožitelné jako dřív.

Obrazek

3. sezona

Děj se přiostřuje a čarodějky se dostávají stále častěji do akce. K tomu se přihodí nové schopnosti: Phoebe se naučí levitovat a Piper efektivně likviduje démony pomocí molekulárního urychlování. Piper a Leo se chtějí vzít, zato Phoebe začne chodit s polovičním démonem Colem. Ten má za úkol čarodějky zabít, ale zamiluje se do Phoebe a láska mu v jeho záměru zabrání. Síla čarodějek už leze na nervy samotnému Zdroji, který na ně pošle dvorního zabijáka - démona Shaxe. Tomu se podaří zabít Prue a zrušit tak společnou Moc tří.

Obrazek

4. sezona

Když už to po ztrátě Prue s čarodějkami vypadá bledě, nastoupí na její místo Paige, dcera Patty Halliwell a světlonoše Sama. Piper a Phoebe se musí s těžkou ztrátou rychle vyrovnat, protože Zdroj soustředí všechnu energii na to, aby čarodějky zničil jednou provždy. Nové složené trio teď bojuje proti celému podsvětí. Phoebe plánuje svatbu s Colem, který se zbavil své démonické části. Jenže události se zkomplikují, z Colea se vyklube nový Zdroj a Paige (nevim, jestli to nemaj blbě - spíš Phoebe, ne?! - pozn. Zdenča) se má stát královnou podsvětí. Holky nakonec Colea po nekonečných komplikacích porazí a Piper v závěru zjišťuje, že je těhotná.

Obrazek

5. sezona

Čarodějky zaskočí nečekaný návrat Colea z podsvětí. Ten získá schopnost měnit realitu podle svých představ a rád by se díky tomu vrátil k Phoebe. Ta ale z takového nápadu dvakrát nadšená není a holkám se nakonec podaří Colea navždy zbavit. Jinak sestry potkávají zase trochu jiné bytosti než v předchozích sezonách - dojde na pohádkové víly, skřítky, elfy, prince a třeba i na otrávené jablko. Lea otráví světlokaz a Paige se setká se světlonošem Samem - svým pravým otcem. Piper porodí miminko, které hned od narození překypuje magickým talentem. Jednomu z démonů se povede osvobodit neuvěřitelně mocné titány, které čarodějky přemůžou jen tak, že na chvíli získají božské schopnosti.

Obrazek

6. sezona

Lea povýšili a do hry přichází světlonoš z budoucnosti Chris. Phoebe získá novou schopnost empatie, která jí umožňuje vycítit emoce druhých, ale ze začátku jí spíš plete hlavu. Pipeřin malý Wyatt dělá neplechy a čarodějky se díky němu musí vypořádat i s drakem. Démoni nenechají holky vydechnout. V jedné epizodě dokonce přijdou čarodějky o své magické schopnosti, jindy se přenesou zpět do šedesátých let 20. století. Tím cestování nekončí a čarodějky navštíví i paralelní světy. Nakonec se setkají se svými zlými protějšky.

Obrazek

Obrazek

A teďka jedna malá otázka pro vás, co navštěvujete tuto stránku: která série se vám nejvíc líbí a proč? Pište komentáře.....:D 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

charmed

(34678 p.a.h., 6. 6. 2009 18:12)

Nej série je pro mě 6 série-je nejvtipnější.

?!?

(M©rsí, 20. 5. 2009 17:09)

A kde je sedmá a osmá, já pokud si mám vybrat tak volím osmou! :-)

1-3ser

(zu fj, 1. 5. 2009 11:29)

nejlepčí je to s Prue! počáteční díly sou nej..asi jako u všeho!